De verpakking en het product

Duurzame productverpakkingscombinaties zijn altijd het resultaat van de juiste combinatie van producteigenschappen en verpakkingseigenschappen. 

Bij het verduurzamen van een verpakking is het belangrijk om eerst te kijken naar het voorkomen van productverliezen, naar het tegengaan van productverspilling en naar de veiligheid voor de gebruiker en de omgeving. Als deze aspecten optimaal zijn gewaarborgd, kun je inzoomen op de vraag hoe je de verpakking verder kunt verduurzamen. Dat kan bijvoorbeeld door het reduceren van verpakkingsmateriaal of het gebruik van duurzame materiaaltoepassingen, zonder dat de verpakking inlevert op functionaliteit.

 

 

Meer informatie


Productbescherming

Hoe zorg je voor de juiste balans tussen effectief gebruik van verpakkingsmateriaal en voldoende bescherming van het product tijdens transport, opslag en gebruik?

Lees meer >

Productveiligheid

Welke specifieke product-veiligheidsrisico’s kunnen er bij het verduurzamen van verpakkingen optreden en wat kun je doen om de productveiligheid te garanderen?

Lees meer >

Effectief productgebruik

Hoe kan een slimme verpakking de effectiviteit van het productgebruik vergroten en hoe zorg je dat er minder product wordt verspild?

Lees meer >