Instrument

Weggooiwijzer

Publicatiedatum: 22 januari 2024

De Weggooiwijzer maakt het consumenten makkelijker om verpakkingsafval op de juiste wijze weg te gooien. Uit onderzoek blijkt dat er onder consumenten veel draagvlak is voor gescheiden inzameling, maar zij willen dan wel weten in welke bak het afval moet.

 

Verpakkingen kunnen optimaal worden verwerkt en gerecycled, indien ze na gebruik in de juiste afvalstroom terecht komen. Door de jaren heen heeft de consument steeds meer mogelijkheden gekregen om afval te scheiden. Dit heeft het weggooien van verpakkingen ingewikkelder gemaakt, want wat moet waar? 

De Weggooiwijzer helpt hierbij. Logo's op de verpakkingen geven aan tot welke categorie afval de verschillende onderdelen van een verpakking behoren. Consumenten zien in één oogopslag waar elke verpakking moet worden weggegooid.

Door het gebruik van de Weggooiwijzer draagt u bij aan een optimaal recyclingproces en laat uw bedrijf zien dat u het belangrijk vindt dat we materialen hergebruiken en op de juiste manier weggooien. Aan het gebruik van de logo's zijn geen kosten verbonden.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van Weggooiwijzer-logo's. Voor verdere uitleg over het gebruik van de Weggooiwijzer kunt u de handleiding downloaden. De logo's zelf kunt u aanvragen via weggooiwijzer@verpact.nl.