Agenda

Webinar Herbruikbare verzendverpakkingen

8 feb. 2022
  • Online

Tijdens de webinar ‘herbruikbare verzendverpakkingen’ op 8 februari as. verkennen Mission Reuse, Thuiswinkel.org en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) gezamenlijk de kansen voor herbruikbare verpakkingen in de e-commerce sector. Welke online retailers werken al met herbruikbare verzendverpakkingen en wat zijn hun ervaringen? Hoe kijkt de consument er tegenaan? En waar liggen de mogelijkheden tot opschaling?  

Webinar Herbruikbare verzendverpakkingen

Programma

  • Welkom en introductie – Marcel Keuenhof (verpakkingskundige, KIDV)
  • Wat zijn huidige barrières voor webshops? Uitkomsten marktonderzoek Thuiswinkel.org – Ellen de Lange (programmamanager duurzaamheid, Thuiswinkel.org)
  • Rethinking packaging - Marleen Nelemans (Sustainability Manager, DHL Parcel Benelux) 
  • Ervaringen uit de praktijk – Hilde van der Vegt (Director NL, Packoorang)
  • Hoe begin je met het inzetten van herbruikbare verzendverpakkingen? – Marieke Lenders (Innovation Lead, Mission Reuse)

Over de organisaties

Thuiswinkel.org helpt webwinkels graag om de beste keuze te maken wat betreft duurzaam verpakken. In oktober publiceerden zij ‘Goed Verpakt: Handleiding Duurzaam Verpakken 2021’, hier gratis te downloaden. Samen met Mission Reuse en het KIDV heeft Thuiswinkel.org geïnventariseerd hoe de markt tegen herbruikbare verpakkingen aankijkt.

Mission Reuse is een initiatief van Enviu, Recycling Netwerk Benelux en Natuur & Milieu. Samen willen ze herbruikbare verpakkingen voorgoed verankeren in de samenleving. Mission Reuse maakt herbruikbare verpakkingsoplossingen zichtbaar, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

Het KIDV heeft de Community of Practice Herbruikbare verpakkingen opgezet om gezamenlijk uitdagingen en kansen van hergebruik verder te onderzoeken. Het doel van dit project is om producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten concrete handvatten te bieden om de inzet van herbruikbare verpakkingen te onderzoeken en/of te implementeren.

Aanmelden

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.

Meer nieuws en evenementen