Menu Sluit
Nieuws

Update KIDV-factsheet over biobased en biologisch afbreekbare verpakkingen

Publicatiedatum: 28 oktober 2021

Het KIDV brengt vandaag een update uit van de factsheet 'Biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen' uit 2018. In die factsheet kwamen zowel biobased kunststof verpakkingen als biologisch afbreekbare verpakkingen aan de orde. Bij de update is ervoor gekozen om twee aparte factsheets over deze onderwerpen te maken: de factsheet 'Biobased kunststof verpakkingen' en de factsheet 'Biologisch afbreekbare verpakkingen'. 

Update KIDV-factsheet over biobased en biologisch afbreekbare verpakkingen

Het KIDV beschrijft in de factsheets op hoofdlijnen de stand van zaken rond biobased kunststof verpakkingen en rond biologisch afbreekbare verpakkingen. Het gaat onder meer over definities en eigenschappen van deze verpakkingen, de toepassing daarvan en duurzaamheidsaspecten, zoals CO2-impact, grondstoffengebruik en de verwerking in de afvalfase. Hierbij komen ook gesignaleerde kansen en knelpunten aan bod.

Verder geeft het KIDV – als handelingsperspectief voor bedrijven – concrete suggesties en overwegingen over de toepassing van biobased en biologisch afbreekbare verpakkingen, uitgaande van het huidige overheidsbeleid en de huidige recyclingpraktijk.

Als de ontwikkeling van nieuwe afvalverwerkingstechnieken, nieuwe materialen of nieuw beleid daar aanleiding toe geven, worden de factsheets aangepast. Houd de kennisbank hiervoor in de gaten. 

 

Meer nieuws en evenementen