Menu Sluit
Nieuws

Studenten gezocht voor Packathon 2021: Wie SUP't er mee?

Publicatiedatum: 23 februari 2021

‘Wie SUP’t er mee?’ Dit is de uitnodiging van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) aan studenten om mee te doen aan de zogeheten Packathon 2021. Dit is een tweedaagse ontwerpwedstrijd op het gebied van duurzaam verpakken, die op 31 maart en 1 april a.s. geheel online wordt gehouden. Deelname staat open voor alle onderwijsinstellingen en studenten, die enthousiast zijn om bij te dragen aan een duurzame wereld. Er kunnen honderd studenten meedoen. Inschrijven kan tot 22 maart.

Studenten gezocht voor Packathon 2021: Wie SUP't er mee?

Je warme, bestelde maaltijd zonder verpakking afgeleverd krijgen? Genieten van een koffie on-the-go, zonder dat je bijdraagt aan het zwerfafvalprobleem? Zou jij herbruikbaar bestek gebruiken om je salade, die je onderweg hebt gekocht, op te eten? Veel bedrijven zijn op dit moment hard bezig om hun verpakkingen aan te passen aan de nieuwe Europese richtlijn voor Single Use Plastics (SUP). De SUP-richtlijn is door de Europese Unie in het leven geroepen om het aandeel wegwerpplastics in het zwerfafval en zee te verminderen.

Het is een actueel onderwerp en daarom heeft het KIDV besloten de SUP-richtlijn tot thema voor de Packathon 2021 te benoemen. Studenten worden uitgedaagd om met innovatieve en circulaire verpakkingsconcepten en oplossingen te komen. De deelnemers worden ingedeeld in multidisciplinaire teams, die in een digitale omgeving aan de slag gaan met de Single Use Plastics-uitdaging.

De opdracht is mede vormgegeven door Bunzl Foodservice en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Als leverancier van verpakkingen voor restaurants, cateringbedrijven en on-the-move concepten, heeft Bunzl Foodservice dagelijks te maken met de SUP-richtlijn. Die vraagt op dit moment om een aanzienlijke consumptiereductie van bijvoorbeeld drinkbekers en maaltijdverpakkingen in 2026. Bunzl, IenW en het KIDV willen graag verkennen welke mogelijke alternatieven er gerealiseerd kunnen worden om deze reductie te behalen.

Ben jij een student en wil je meer weten over de Packathon? Download hier de flyer of schrijf je hieronder direct in.

Aanmelden Packathon 2021

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.

Meer nieuws en evenementen