Praktijkvoorbeeld

Herbruikbare en herstelbare pallet

Publicatiedatum: 30 juni 2021
Organisatie: Schoeller Allibert

De BaYoPal® pallet van Schoeller Allibert is herbruikbaar, herstelbaar en volledig recyclebaar. Het HDPE kunststof waarvan de pallet is gemaakt, is aan het einde van de levensduur volledig recyclebaar. Schoeller Allibert heeft een eigen recyclingdienst, die het plastic verwerkt waarna het in nieuwe producten kan worden gebruikt. 

Herbruikbare en herstelbare pallet

De pallet is speciaal geschikt voor gebruik in veeleisende industriële en logistieke omgevingen. De versterkte hoeken en een geperforeerde bovenkant met een rib-webstructuur zorgen voor de vereiste stevigheid, zonder dat metalen versterking nodig is. BaYoPal past bij de meeste gerobotiseerde handlingssystemen en is stil op transportbanden. Voor extra veilig transport kan de pallet worden voorzien van een antislipvoorziening op de bovenkant en de vorkinvoeren. BaYoPal is in meerdere varianten beschikbaar, afgestemd op de logistieke eisen van de diverse industriële sectoren.    

De BaYoPal pallet is moeilijk te breken: de gepatenteerde bajonetverbinding tussen de bovenkant en de vorkinvoeren zorgt ervoor dat bij schokken en verkeerd gebruik met een vorkheftruck, de vorkinvoeren of de bovenkant niet beschadigen. Alleen de 'zwakke' bajonetring zal breken en die is eenvoudig tegen een lage kostprijs te vervangen. De BaYoPal®pallet gaat daardoor langer mee dan traditionele pallets en de onderhouds- en reparatiekosten zijn beperkt omdat slechts een onderdeel vervangen hoeft te worden en niet de gehele pallet. De BaYoPal pallet heeft een laadvermogen van 1.500 kg. Daardoor passen meer goederen in een pallet, met als gevolg: minder zendingen en transport.  

Schoeller Allibert ontwerpt, produceert en levert herbruikbare kunststofverpakkingen voor industriële toepassingen. Het bedrijf streeft naar een circulaire economie en het sluiten van grondstofkringlopen en zet zich onder meer in voor het gebruik van duurzame, herbruikbare, retourneerbare en recyclebare kunststof verpakkingsunits.

 

Bayopal