Menu Sluit
Praktijkvoorbeeld

Herbruikbare palletdeksel zonder wikkelfolie (2021)

Publicatiedatum: 17 mei 2021
Organisatie: Loadhog

Palletdeksels zijn een bevestigingsmethode om een lading op een pallet te zekeren, zonder extra verpakkingsmateriaal zoals wikkelfolie en spanbanden. De nieuwe palletdeksels van Loadhog zijn retourneerbaar en herbruikbaar. Met dit systeem wordt wereldwijd jaarlijks al 108 miljoen meter wikkelfolie bespaard.

Herbruikbare palletdeksel zonder wikkelfolie (2021)

De Loadhog palletdeksel is een afvalvrije palletbeveiliging: de deksel wordt bovenop de stapel kratten of dozen op de pallet geplaatst en met intrekbare spanbanden en een geïntegreerd spanningsmechanisme vastgezet. De lading is zo veilig gezekerd, met minimale kans op beschadiging van de producten. Na gebruik is het palletdeksel snel en eenvoudig te verwijderen. De deksel kent verschillende formaten (Euro, Half euro, UK en US), waardoor het over heel de wereld kan worden gebruikt om uiteenlopende container- en andere verpakkingsoplossingen vast te zetten.

108 miljoen meter wikkelfolie

Traditioneel gebruiken bedrijven voor het zekeren van een palletlading verpakkingsmateriaal zoals wikkelfolie en banderol: de folie wordt handmatig of met een rekfoliemachine om de lading gewikkeld en aan de pallet vastgemaakt. De verpakking wordt na transport losgesneden en weggegooid. Jaarlijks kost dit eenmalig gebruik zo’n 108 miljoen meter (wikkel)folie. Wikkelfolie biedt daarbij weinig bescherming van de omwikkelde lading: veel producten die met folie op een pallet zijn bevestigd, raken tijdens het transport beschadigd.

De Loadhog palletdeksel is in twintig seconden aan te brengen en bespaart daarmee tijd en arbeid: rekfolie aanbrengen kost twee tot drie minuten. Het transport van pallets met Loadhog deksels is efficiënter en milieuvriendelijker: het bespaart 40 procent op transportvolume (in een trailer van 40 voet) en beperkt de CO2-uitstoot. De spanbanden worden op maat gemaakt en een anti-knoeibeveiliging voorziet in zegels voor maximale beveiliging.

Volledig recyclebaar

De palletdeksels van Loadhog worden na aankoop in een retoursysteem gebruikt, bijvoorbeeld tussen een distributiecentrum en winkels of in distributiecentra zelf, om ladingen van de ene hal naar de andere te verplaatsen. Bij dagelijks gebruik zijn de deksels na zes tot zeven jaar toe aan reparatie. Dit betreft alleen de ‘cassette’ met de intrekbare spanbanden; deze is vervangbaar, voor een lange levensduur van de deksel. De Loadhog deksel bestaat uit polypropyleen (deels gerecycled en deels nieuw materiaal), dat goed gescheiden én gerecycled kan worden. 

Loadhog palletdeksel