Menu Sluit
Nieuws

Winnaars Sustainability Awards 2021

Publicatiedatum: 1 oktober 2021

Op de FachPack-beurs in Neurenberg zijn deze week de acht winnaars van de Sustainability Awards 2021 van Packaging Europe bekendgemaakt. Niels van Marle, verpakkingskundige bij het KIDV, mocht als lid van de jury de inzendingen beoordelen.

Winnaars Sustainability Awards 2021

De grote winnaar was NEXTLOOPP, dat de prijzen won voor ‘Beste duurzame verpakkingsinnovatie’ en ‘Aanjager van de circulaire economie’ voor het project waarbij voedselverpakkingen worden gemaakt van gerecycled polypropyleen. Winnaars in de andere categorieën waren CMCHelloFreshwatttronSearious BusinessMibelleHuhtamaki and McDonald’sen Nestlé.

De duurzame oplossingen van de winnaars waren divers. Een aantal was gericht op verduurzaming van een specifieke verpakking, zoals een plastic-vrije biobased beker voor ijs en koude dranken, een recyclebare papieren verpakkingen voor chocola, een herbruikbare zeepflacon en een PET-fles die voor dertig procent is gemaakt van CO2. Daarnaast waren er ook innovatieve vernieuwingen van verpakkingsmachines voor e-commerce verpakkingen, maaltijdboxen en het sealen van verpakkingen. Searious Business, partner van het KIDV, won in de categorie ‘Beste Practice’ met een inzamel- en recyclingsysteem voor plastic flessen in Marokko.

“Het was een eer om deel te mogen nemen in de jury”, zegt Van Marle. “Maar het was ook een uitdaging om uit de diversiteit van inzendingen een keuze te maken. Het is mooi om te zien dat bedrijven actief bezig zijn met verduurzaming op allerlei aspecten van verpakken. Het KIDV feliciteert de winnaars en hoopt dat hun goede voorbeeld inspirerend werkt voor anderen.”

Klik hiervoor meer informatie over de uitreiking van de Sustainability Awards.

 

Meer nieuws en evenementen