Nieuws

Vier nieuwe landen in internationaal overzicht Weggooiwijzer-logo’s

Publicatiedatum: 16 oktober 2023

Het KIDV heeft het internationale overzicht van weggooi-logo’s op verpakkingen met vier landen uitgebreid. Bulgarije, Denemarken, Finland en Ierland zijn nu ook opgenomen. Informatie over de andere landen is geactualiseerd.

Vier nieuwe landen in internationaal overzicht Weggooiwijzer-logo’s

Totaal staan er nu vijftien landen in deze internationale vergelijking: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Het KIDV beheert de Nederlandse set Weggooiwijzer-logo’s, die alleen mogen worden gebruikt op verpakkingen die op de Nederlandse markt worden gebracht. Ze kunnen niet internationaal worden gebruikt, omdat de inzamelmethoden van verpakkingsafval per land verschillen. De internationale vergelijking is opgesteld om de afzonderlijke situatie te verduidelijken.

Het overzicht is opgesteld binnen de context van PackForward. Dit is het Europese platform voor duurzaam verpakken, waarvan het KIDV - samen met het Belgische FostPlus en ValiPac en Gront Punkt uit Noorwegen – initiator is. Als van meer landen informatie bekend is, wordt het overzicht weer aangevuld.

Klik hier voor het internationale overzicht van landen met weggooi-logo’s. Wilt u meer weten over de Nederlandse Weggooiwijzer? Klik dan hier.