Training Duurzaam Verpakken

Het KIDV biedt vier keer per jaar een online training over duurzaam verpakken aan. In vier dagdelen, verspreid over twee weken, vergaren deelnemers de belangrijkste kennis over dit actuele onderwerp.

Training Duurzaam Verpakken

De KIDV-training Duurzaam Verpakken is bestemd voor medewerkers van producenten/importeurs van verpakte producten. Zij zijn in hun dagelijks werk bezig met product-verpakkingscombinaties, zoals verpakkingskundigen, -ontwerpers en -consultants, maar bijvoorbeeld ook MVO-medewerkers, inkoop- en marketingprofessionals.

Deelnemers aan de trainingsdagen van het KIDV worden zowel in theorie als in praktijk wegwijs gemaakt in duurzaam verpakken. Als basis voor het programma dienen de kennis en tools van het KIDV, zoals de e-learning modules, het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken® en de Recyclechecks. De kennis en vaardigheden die u opdoet, kunt u gebruiken om een strategie te formuleren om verpakkingen te verduurzamen én om praktische tools in uw eigen praktijk toe te passen.

E-learning modules

In de training maken we gebruik van de KIDV e-learning modules. U kunt deze modules ook zelfstandig doornemen zonder deel te nemen aan de training. De waarde van de training zit in het oefenen met de theorie onder begeleiding van een verpakkingsexpert. Ook kunt u verdiepende vragen stellen en netwerken met andere bedrijven.

Programma

Als deelnemer doorloopt u voorafgaand aan de cursusdagen zelfstandig de e-learning modules* van het KIDV. Daarnaast krijgt u huiswerkopdrachten om de opgedane kennis direct toe te passen op een door u zelf gekozen verpakkingscase. Tijdens de online bijeenkomsten wordt geoefend met de theorie. U kunt vragen stellen aan onze verpakkingsexperts en komt in contact met andere bedrijven.

In onderstaande tabel ziet u welke onderwerpen in de training per dagdeel worden behandeld.

Dagdeel

Onderwerp

Voorbereidende huiswerkopdrachten

1

Vijf perspectievenmodel

E-learning module Vijf perspectieven op duurzaam verpakken (30 – 45 minuten)

Ketenopdracht (30 minuten)

2

R-strategieën

E-learning module R-strategieën om duurzaam te verpakken (30 – 45 minuten)

3

Afvalverwerking & Recycling

E-learning module Recycling van verpakkingen in Nederland (60 minuten)

Doorlopen KIDV Recyclechecks verpakkingen (60 – 90 minuten)

4

Sustainable Packaging Compass en pitches

Voorbereiden van een korte pitch (30 – 45 minuten)

 

Groepsgrootte

Vanwege de beperkte groepsgrootte (maximaal 15 deelnemers) geldt een maximum van twee deelnemers per bedrijf.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer. Dit betreft een onkostenvergoeding voor het online platform en de studiewijzer. Heeft u interesse om deel te nemen en/of wilt u op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data van de trainingen, houd dan svp onze agenda in de gaten. Of abonneer u op onze nieuwsbrief. U kunt ook een mail sturen naar info@kidv.nl.

 

 

Heeft u een specifieke vraag over deze training van het KIDV?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates.