Vijf perspectieven op duurzaam verpakken

Streven naar de meest duurzame verpakking is een mooie ambitie, maar het kan complex zijn. Duurzaam verpakken is zoveel meer dan alleen het veranderen of terugbrengen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Wat komt hier allemaal bij kijken en waar begin je? Het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken biedt inzichten om je blik te verruimen.  

Bekijk onderstaande animatievideo om een beeld te krijgen van de verschillende aspecten die komen kijken bij duurzaam verpakken.

Waarom zijn de vijf perspectieven van belang?

Het KIDV-model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken stimuleert je om met een holistische blik naar de duurzaamheid van je product-verpakkingscombinatie te kijken. Je kijkt niet alleen naar de verpakking zelf, maar neemt ook de zaken daaromheen mee in je analyse: wet- en regelgeving, beleid en strategie van de onderneming, materiaalkeuze en het verpakkingsproces, de logistiek en het gedrag van de consument.

Het model biedt je de mogelijkheid om vanuit elke invalshoek in te zoomen op zaken die in jouw situatie van belang zijn, met achtergrondinformatie, tips en voorbeelden die je verder kunnen helpen. Door de vijf perspectieven in acht te nemen, kom je tot de voor jou meest duurzame product-verpakkingscombinatie.

 

E-learningmodule Vijf perspectieven op duurzaam verpakken

Het KIDV heeft een e-learningmodule opgesteld over deze vijf perspectieven. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk en opdrachten die specifiek toepasbaar zijn op jouw eigen verpakkingscasus, maakt het KIDV je wegwijs in het gebruik van het model. Ga aan de slag met de e-learningmodule via onderstaande button of ga direct naar de webpagina met het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken.

Start de E-learningmodule Vijf perspectieven op duurzaam verpakken.

 

 

 

Heeft u een aanvullende vraag over dit onderwerp?

Wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug.

Op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijkse updates via onze nieuwsbrief.