Menu Sluit

Partners

CIRCUP is opgericht in februari 2021. De 'founding partners’ zijn Selecta, McDonald’s en NS Stations, in samenwerking met het KIDV. CIRCUP roept alle bedrijven, die ook papieren drinkbekers op de markt brengen, op om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Deelnemende partners in CIRCUP betalen een jaarlijkse bijdrage van 3.000 euro. Deze bedrijven financieren de helft van de kosten van onderzoeksprojecten; het KIDV financiert de andere helft. Recyclingbedrijf Renewi heeft zich als eerste partner aangesloten. Recentelijk heeft ook Suez zich aangesloten.

McDonald's
NS Stations
Selecta
KIDV

Voor de uitvoering van en advies bij onderzoekprojecten werkt CIRCUP samen met verschillende bedrijven in de keten, onder meer: het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP), adviesbureau Partners for Innovation en een aantal bedrijven actief in de (papier)recycling, waaronder Essity, Wepa, DS Smith, Smurfit Kappa en HVC/Pulpcycle.

Brengt uw bedrijf papieren drinkbekers op de markt en zoekt u naar een manier om deze optimaal gerecycled te krijgen? Meld u dan aan als partner van CIRCUP en neem contact op met projectleider Marc Reijnders van het KIDV (m.reijnders@kidv.nl).

Extern netwerk

CIRCUP werkt verder nog samen met de volgende entiteiten, die adviseren en/of interesse hebben in de ambities en activiteiten van dit platform:

PRN
Paper Cup
EXTRACT

EXTR:ACT is het Europese platform om de recycling van drankkartons en soortgelijke, op vezels gebaseerde verpakkingen, bestaande uit verschillende materiaallagen, te vergroten. EXTR:ACT is gericht op het technische proces van de recycling van meerdere materialen, van begin tot eind. EXTR:ACT werkt met de hele waardeketen samen om ervoor te zorgen dat verpakkingen die uit verschillende materiaallagen bestaan, worden ontworpen met het oog op de gehele levenscyclus en dus kunnen worden ingezameld, gesorteerd, gerecycled en hergebruikt in verschillende markten. Bezoek de website hier.

Het KoffiebekerPact richt zich op het berekenen van de meest duurzame manier van koffie drinken. De duurzaamste koffiebeker wordt hergebruikt en 100% gerecycled met een zo laag mogelijke milieu impact. Het koffiebekerpact kijkt naar alle typen koffiebekers en niet alleen naar papieren wegwerpbekers. Bezoek de website hier.

Paper Cup Recovery and Recycling Group (PCRRG) is opgericht in het Verenigd Koninkrijk om recyclingkansen voor papieren drinkbekers te helpen ontwikkelen en gebruikte papieren bekers om te vormen tot een waardevolle grondstof. Bezoek de website hier.

Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) zet zich in Nederland in voor kwalitatief hoogwaardige inzameling en recycling van niet-verpakkingen van papier en karton. Bezoek de website hier.