Menu Sluit
Nieuws

KIDV en KVK slaan handen ineen met Business Challenge Innovatief Verpakken

Publicatiedatum: 28 januari 2021

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Kamer van Koophandel (KVK) starten vandaag de Business Challenge Innovatief Verpakken. Bedrijven kunnen een verpakkingschallenge rondom verpakken en recycling indienen en via het open innovatieplatform een oplossing zoeken voor hun uitdaging. Zo komen ze in contact met innovatieve verpakkingsbedrijven, start-ups, scale-ups, zelfstandige ondernemers en MKB-ondernemingen uit Nederland, Europa en de rest van de wereld.

KIDV en KVK slaan handen ineen met Business Challenge Innovatief Verpakken

De samenwerking heeft als doel om innovaties te versnellen. Elke organisatie heeft innovatie uitdagingen. Uitdagingen waarvoor je de denk- en doekracht van andere slimme ondernemers goed kunt gebruiken. “Dit kunnen bijvoorbeeld uitdagingen zijn met betrekking tot duurzaamheid en het design van verpakkingen, ontwikkeling van nieuwe verpakkingsmaterialen of de verwerking en recycling van verpakkingsafval”, licht KIDV-directeur Chris Bruijnes toe.

“We hebben verandering, vernieuwing en innovatie nodig. Van beter en meer recyclen, zoals in sommige landen al gebeurt, tot en met grensverleggende innovatiemethoden in onze productie- en consumptiesystemen. We moeten niet terugdeinzen om productie, logistiek en consumptie helemaal anders te doen. Samen met KvK activeren we bedrijven om hier stappen te zetten”, aldus Bruijnes.

Bedrijven kunnen tot 1 mei a.s. hun challenge indienen. Op 7 juni worden de inzendingen openbaar gemaakt op het innovatieplatform van KVK. In die fase kunnen partijen met oplossingen reageren en met de indieners van de challenges in contact komen. Op 12 juli worden de beste oplossingen geselecteerd, waarna KVK en KIDV op 23 juli een ontmoeting organiseren tussen de challenge-eigenaren en de geselecteerde partijen met goede oplossingen.

Meer informatie vindt u hier. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Charissa Koolen, projectleider KIDV, via: c.koolen@kidv.nl.