Menu Sluit
Nieuws

Innovatieplatform KIDV breidt uit

Publicatiedatum: 26 januari 2021

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) kiest voor uitbreiding van het Platform of Sustainable Packaging Innovators. Sinds 2019 ondersteunt het KIDV-platform meer dan dertig start-ups en scale-ups, maar nu kunnen ook gevestigde – zowel kleine als grote ondernemingen – zich bij het platform aansluiten voor de (verdere) ontwikkeling van hun innovatieve verpakkings- en recyclingideeën.

Innovatieplatform KIDV breidt uit

“Met deze Community bieden we innovatieve ideeën een podium en helpen partijen elkaar om beter te recyclen en meer circulariteit in de verpakkingsketen te bereiken”, vertelt KIDV-directeur Chris Bruijnes. “Aan de samenwerking met de start-ups en scale-ups zagen wij hoe waardevol het kan zijn als deelnemers onderling ervaringen, kansen en knelpunten delen. Als regisseur hebben wij tal van bijeenkomsten georganiseerd, zowel fysiek als online, om actuele kennis over verpakkingen en de verpakkingsketen met elkaar te delen en daar lessen uit te trekken. Nu willen we ook met nieuwe deelnemers, gevestigde bedrijven die concreet met innovaties aan de slag zijn, door kennisdeling en samenwerking de verduurzaming van verpakkingen verder opschalen.” 

Het Platform of Sustainable Packaging Innovators biedt de deelnemers inhoudelijke support en exposure. Zo krijgt elke innovatie aandacht, via een eigen pagina op het digitale platform, en de verpakkingskundigen van het KIDV helpen bij inhoudelijke en technische vragen. Projectleider Charissa Koolen: “Zo geven we alle duurzame verpakkings- en recyclinginnovaties een podium. We leggen verbindingen in de markt en bieden ondersteuning met actuele en inhoudelijke kennis over de verpakkings- en recyclingketen.”

Heeft jouw bedrijf een specifieke innovatie op het gebied van duurzaam verpakken en/of recycling en wil je gebruik maken van de voordelen van het platform, neem dan contact op met Charissa Koolen (06-28771301, c.koolen@kidv.nl).

Gerelateerd nieuws en evenementen