Menu Sluit
Nieuws

CIRCO Track: herbruikbare maaltijdverpakkingen in de catering

Publicatiedatum: 13 oktober 2021

Herbruikbare maaltijdverpakkingen in de catering, dat is het onderwerp van een nieuwe CIRCO Track voor catering- en foodbedrijven op de kantoormarkt. Deelname staat óók open voor hun toeleveranciers en ketenpartners, van ontwerpers van verpakkingen tot en met afvalverwerkers en recyclingbedrijven. De inschrijving is geopend; er is plaats voor circa tien bedrijven.

CIRCO Track: herbruikbare maaltijdverpakkingen in de catering

De Circular Business Design Track van CIRCO bestaat uit een serie van drie workshops in januari/februari 2022. Hierin verkennen de deelnemers het concept van herbruikbare verpakkingen en werken ze dit uit tot een concreet - en op korte termijn realiseerbaar - plan voor hun bedrijf. Ondertussen doen zij kennis op om direct toe te passen, in de leermodules maar zeker ook in de interactie met de andere ketenpartners. “Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. De bedrijven krijgen toegang tot actuele kennis en praktische tools, die ze op hun eigen case kunnen toepassen. Daarnaast biedt de track hen zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn”, zegt Petra Veen, adviseer leertrajecten bij het KIDV. Het KIDV draagt vanuit de Community of Practice Herbruikbare verpakkingen als kennispartner bij aan de Circo Track.

Uit een onderzoek van Design Innovation Group bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bleek dat het catering-verpakkingsafval voor het overgrote deel in de verbranding belandt. Dit veranderen, vraagt om anders ontwerpen, verpakken, inkopen, scheiden en wellicht ook anders recyclen. Veen: “In de CIRCO Track willen we nieuwe circulaire business modellen voor alle spelers in de keten ontdekken. Hergebruik is een potentiële oplossing om verpakkingen duurzamer te maken. We gaan op zoek naar oplossingen voor materiaalkeuze, retourlogistiek, reiniging en recycling.”

Klik hier voor het programma en aanmelden. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Petra Veen (p.veen@kidv.nl).

 

Meer nieuws en evenementen