Menu Sluit
Nieuws

CIRCO-KIDV Circular Design Class op 18 september 2020

Publicatiedatum: 21 juli 2020

De eerstvolgende Circular Design Class Verpakkingen van CIRCO en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken wordt gehouden op 18 september a.s. (9.00-17.00 uur). U kunt zich nu aanmelden.

CIRCO-KIDV Circular Design Class op 18 september 2020

De Circular Design Class geeft deelnemers inzicht in de basisprincipes van circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen, met praktijkvoorbeelden van koplopers. Iedereen die in de dagelijkse praktijk bezig is met inkoop of ontwerp van verpakkingen, zoals verpakkingsontwerpers, verpakkingskundigen en verpakkingsconsultants, kan zich voor de Class aanmelden.

Ik heb geleerd om out-of-the-box naar mijn productverpakkingscombinatie te kijken. Wat ik mee kan geven: denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Zo kom je uiteindelijk tot een circulaire oplossing.”


In een circulaire economie gaan producten langer mee en worden ook verpakkingen slim hergebruikt en goed gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. De Class is gebaseerd op het onderzoek en het boek Products that Last (Conny Bakker et al., TU Delft) en het boek Products that Flow (Siem Haffmans et al., Partners for Innovation) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Programma

De volgende items komen aan bod:

  • Het gedachtengoed van de circulaire economie
  • Analyse van de huidige lineaire waardeketen
  • Hoe kom je tot een circulaire verpakkingsoplossing door de toepassing van circulaire ontwerpprincipes

Daarna gaan de deelnemers gericht aan de slag met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. De kansen die er liggen worden verder verkend. In een aantal interactieve werkvormen worden alle eerder verzamelde inzichten toegepast op de eigen businesscases.  De Class wordt afgesloten met een pitch.

Ik heb geleerd dat niet alleen de verpakking, maar ook de gehele keten én het businessmodel bij kan dragen aan verhoogde duurzaamheid”

 

Locatie en aanmelden

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Class digitaal of fysiek gaat plaatsvinden. Deelnemers krijgen daar nader bericht over. Meer informatie en aanmelden? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws en evenementen