Menu Sluit
Agenda

Webinar herbruikbare verpakkingen: Consumentengedrag

7 mei 2020
 • Online

Wij nodigen u van harte uit voor de derde webinar van de KIDV Community of Practice (CoP) Herbruikbare verpakkingen. We gaan dieper in op het volgende thema: consumentengedrag bij de toepassing van herbruikbare verpakkingen. Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft diverse sprekers uitgenodigd – vanuit zowel de wetenschap als de praktijk –  om kaders te scheppen en concrete ervaringen te delen. Vraagstukken die worden behandeld zijn o.a.: 

 • Wat voor (on)bewust gedrag vertonen consumenten als het gaat om het gebruik van herbruikbare verpakkingen?
 • Met welke gedragstechnieken kun je concreet aan de slag als je herbruikbare verpakkingen wil inzetten? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat consumenten de verpakking weer retourneren? 
 • Welke casestudies en onderzoeken zijn er in de markt reeds gedaan en wat kunnen we daarvan leren?

Programma

 • Do’s en dont’s
  Vier korte praktijkvoorbeelden van bedrijven en brandowners die ervaring hebben opgedaan met de toepassing van herbruikbare verpakkingen.
 • Workshop gedragstechnieken en consumenten
  Niels Götz – 5plus1
  Liza Luesink – Duwtje

Deelname en aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met 6 mei a.s. via info@kidv.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons een inlogcode per mail met instructies, waarmee u gemakkelijk aan de webinar kunt deelnemen. Meld u tijdig aan, want er kunnen maximaal 50 personen deelnemen aan de webinar. Let op: Leden van de Community of Practice Herbruikbare verpakkingen hebben voorrang op deelname.