Menu Sluit
Nieuws

Webcast ‘Beyond closing the loops: PackForward - Join the future of sustainable packaging’

Publicatiedatum: 17 augustus 2020

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) houdt op 17 september a.s. van 16.00-18.00 uur de eerste online bijeenkomst over The State of Sustainable Packaging. Lees verder voor meer informatie over het programma en uw registratie.

Webcast ‘Beyond closing the loops: PackForward - Join the future of sustainable packaging’

Experts uit binnen- en buitenland geven tijdens een webcast hun reactie op deze internationale publicatie van het KIDV, die eind juli verscheen. U kunt deelnemen aan deze Engelstalige meeting.

In The State of Sustainable Packaging geeft het KIDV een strategische kijk op de benodigde samenwerking en innovaties om intrinsiek duurzaam verpakken te bereiken. Oftewel: verpakken zonder schade aan mens en milieu. Tijdens de online webcast gaan experts dieper in op de contouren van de publicatie. Zij reflecteren op belangrijke dilemma's in de internationale verpakkingssector, op nieuwe concepten en innovatiestrategieën. Ook wordt deze middag PackForward gelanceerd, een nieuw platform van het KIDV met internationale samenwerkingspartners, om kennis te delen en deel te nemen aan gezamenlijke projecten en programma’s op het gebied van duurzaam verpakken.

Webcast

De experts vertellen u tijdens de webcast meer over de benodigde samenwerking en innovatie binnen deze tracks. Dit gebeurt in een interactieve ronde tafeldiscussie onder voorzitterschap van Tracy Sutton. Zij is als oprichter van Root Innovation (VK) uitgegroeid tot een expert en vooraanstaand spreker op het gebied van innovatief en duurzaam verpakkingsontwerp. Deelnemers aan het panel zijn verder onder andere Tom Szaky (TerraCycle, VS), Robbert de Vreede (Unilever), Hildagarde McCarville (Veolia) en Roland ten Klooster (Universiteit Twente). De webcast wordt online uitgezonden. Via polls en andere tools kunt u ook deelnemen en uw stem laten horen. U dient zich hiervoor wel te registreren.

Klik hier voor uw registratie.

Over de publicatie

The State of Sustainable Packaging biedt een strategisch perspectief op de noodzakelijke samenwerking en innovaties op het gebied van duurzame verpakkingen. De publicatie brengt de maatschappelijke en economische knelpunten in kaart die een duurzame verpakking in de weg staan. De oorzaken zijn divers; er is dan ook geen eenvoudige oplossing te vinden. Om de knelpunten aan te pakken heeft het KIDV een strategie met drie innovatiesporen opgesteld, met effecten op de korte, middellange en lange termijn. Die gaan van beter en meer recyclen - wat in sommige landen al gebeurt – naar meer circulariteit en uiteindelijk naar intrinsieke duurzaamheid.

Klik hier om The State of Sustainable Packaging te downloaden of om een hard copy van de publicatie op te vragen. Bekijk hieronder ook onze video.

Video: The State of Sustainable Packaging

Gerelateerd nieuws en evenementen