Menu Sluit
Agenda

Training duurzaam verpakken (vol)

18 mei 2021
-
28 mei 2021
  • Online

Online training voor professionals, over duurzaam verpakken. De training is volgeboekt. Volgende trainingsdagen staan gepland in september (Engelstalig) en november. Hou svp onze agenda en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe trainingen. 

Informatie over de training

Tijdens de online training wordt u zowel in theorie als in praktijk wegwijs gemaakt in duurzaam verpakken. Tijdens vier dagdelen wordt onder meer aandacht besteed aan: duurzaamheidsstrategieën en -methodes, afvalverwerking en recycling van verpakkingen én de meetbaarheid van de impact van verpakkingen. Kennis en tools van het KIDV, zoals het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken® en de Recyclechecks staan hierbij centraal. Het programma wordt aangevuld met actuele thema’s en relevante voorbeelden uit de praktijk.

De dagdelen zijn 
ingedeeld met blokken van presentaties, zelfstandig werken en terugkoppeling en discussie. Ter voorbereiding op ieder dagdeel ontvangt u huiswerkopdrachten waarmee u aan de slag gaat met uw eigen case. Op deze manier kunt u opgedane kennis en vaardigheden direct in uw eigen praktijk toepassen. De resultaten van deze opdrachten worden gedeeld met de groep. 

Voor wie? 

De online training duurzaam verpakken is bedoeld voor medewerkers van producenten/importeurs van verpakte producten. Dit zijn medewerkers die in hun dagelijks werk bezig zijn met het ontwerpen en ontwikkelen van verpakkingen of product-verpakkingscombinaties, zoals verpakkingskundigen, -ontwerpers en -consultants, maar bijvoorbeeld ook MVO-medewerkers, inkoop- en marketingprofessionals.  

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 150 excl. btw per deelnemer. Dit betreft een onkostenvergoeding voor het online platform en de studiewijzer.