Menu Sluit
Agenda

CIRCO Track – Folieverpakking in de bouw (VOL)

2 nov. 2021
-
30 nov. 2021
  • online en op locatie

Kunststof verpakkingen worden in grote hoeveelheden toegepast in de bouw, bijvoorbeeld in de vorm van krimphoezen en rekwikkelfolies. Deze verpakkingen leveren grote voordelen op voor de bescherming van bouwmaterialen en bieden gebruiksgemak tegen lage kosten. Deze verpakkingen worden na eenmalig gebruik afgedankt en belanden in het restafval of worden geëxporteerd buiten Europa om ze daar te laten recyclen. Hierbij gaat veel waarde verloren in de keten. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen!

CIRCO biedt in samenwerking met KIDV, Valipac en NRK een workshopreeks (Track) aan voor bouwbedrijven, toeleveranciers en recyclingbedrijven om samen het concept van circulaire verpakkingen te verkennen en uit te werken. Valipac heeft in België een systeem opgezet voor het scheiden van krimphoezen en rekwikkelfolies op de bouwplaats, inclusief de inzameling en recycling en het toepassen van het recyclaat terug in krimphoezen. Hierdoor zullen we ons laten inspireren en we gaan op zoek naar gezamenlijke oplossingen voor de Nederlandse markt. Bekijk hier de flyer voor deze track. 

Blended Track

Blended Learning is een efficiënte en unieke combinatie van online leren, plenaire fysieke bijeenkomsten en onderlinge uitwisseling. Je doet kennis op wanneer jij wilt, waarna je tijdens de plenaire bijeenkomsten gelijk de diepte in kunt om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen case, met behulp van ervaren CIRCO-trainers en interactie met andere deelnemers.

Meer informatie over de Blended Track >

Programma

Sessie 1 – Initiate | 2 november
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen en selecteren de kansen.
Ochtend: huidige situatie in kaart brengen (3,5 uur)
Zelf werken: filmpjes, opdrachten (1,5 uur)
Middag: Selectie van kansen (3 uur)
Tussendoor: voorbereiding sessie 2 (zelf werken): business modellen en design strategieën verkennen (2 uur)

Sessie 2 – Ideate | 16 november
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design strategieën. De kansen uit de voorgaande workshop worden opgepakt en verder verkend.
Plenair deel: circulaire business model ontwikkelen (2 uur)
Zelf werken (1,5 uur)
Tussendoor: voorbereiding sessie (zelf werken): Veranderingen in kaart brengen (2 uur)
Call met trainer: bespreking en aanscherping ontwikkelde circulaire product (1 uur)

Sessie 3 – Implement | 30 november
In deze laatste sessie word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.
Plenair deel – uitwisselen (1 uur)
Zelf werken (1,5 uur)
Plenair deel – roadmap en pitch (1,5 uur)

Praktische informatie

Wat levert het op? 

Tijdens de CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je er een uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
Ontdek bijvoorbeeld oplossingen voor een afvalvrije bouwplaats, verminder kosten voor het afvalmanagement, houd materialen in open of gesloten kringlopen binnen Nederland en leer hoe je recyclaat toepast.
Ketensamenwerking maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.

Voor wie?

Deze Track wordt georganiseerd voor:
Bouwbedrijven en aannemers
Producenten en leveranciers van bouwmaterialen
Verpakkingsproducenten
Kunststof producenten
Logistieke service providers
Inzamelaars, sorteerders en recyclers van kunststof verpakkingsafval
Met een inspirerende groep deelnemers ontdekken we gezamenlijk nieuwe kansen en zetten we circulaire business in gang.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 1000,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs is € 2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Deelnemers

Van ieder bedrijf doen twee personen mee, bij voorkeur een duo van een designer/ ingenieur / business developer en iemand met een commerciële rol, die markt, klanten en stakeholders kent. Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces, en in de interactie tussen de bedrijven onderling.

Aantal bedrijven per Track: maximaal 10 (2 personen per bedrijf).

Meer informatie en aanmelden? 

Let op: deze workshop zit vol en u kunt zich helaas niet meer aanmelden. 

https://www.circonl.nl/agenda/track-kunststof-verpakking-in-de-bouw/

Meer nieuws en evenementen