Syschemiq

Syschemiq is een Europees project met zo'n twintig partners uit de industrie, wetenschap, onderwijs en overheid, die hun krachten hebben gebundeld om de kunststofcyclus te sluiten en de circulaire economie te versnellen. Het KIDV is één van de partners.

Syschemiq

Syschemiq wil innoveren op het gebied van recycling van gemengde kunststoffen, om nieuwe en bruikbare grondstoffen te creëren. Daarnaast richt het project zich op de betrokkenheid van merkeigenaren, wetenschappers, ontwerpers, inwoners en overheden om een betere sortering, recycling en hergebruik van plastic te bewerkstelligen. Dit moet marktleiders aanmoedigen om op grote schaal te investeren in recycling. Deze inspanningen zijn nodig om de Europese recyclingdoelstellingen voor verpakkingen en verpakkingsafval te behalen.

In het project laat de Euregio Rijn-Maas (Nederland, België, Duitsland) zien hoe belanghebbenden in de regio op één lijn kunnen worden gebracht in een systematische aanpak naar een circulair stedelijk-industrieel kunststoffendistrict. De belangrijkste technische en niet-technische barrières om de kringloop van grondstoffen te sluiten worden hierbij overwonnen. Verwacht wordt dat het project een circulair model oplevert ter ondersteuning van het bestuur van de regionale circulaire kunststofeconomie, dat ook in andere gebieden van Europa kan worden gebruikt.

Ga voor meer informatie en de specifieke doelstellingen naar de Syschemiq-website of volg het project op LinkedIn en Twitter.