Menu Sluit

PackForward

Nederland is een koploper op het gebied van recycling en de beweging naar meer circulair verpakken. Echter speelt dit niet alleen op nationaal terrein, duurzaam verpakken gaat over de landsgrenzen heen. Om die reden wordt er door het KIDV steeds vaker samengewerkt met buitenlandse partijen. De noodzaak om meer Europees samen te werken heeft ertoe geleid dat het KIDV een internationaal platform ontwikkelt onder de naam Packforward.

PackForward

Het eerste onderdeel hiervan is Packforward de website; de Europese kennisbasis voor duurzaam verpakken. Deze website is bedoeld om verschillende stakeholders in de verpakkingsketen vooruit te helpen met duurzaam verpakken. Daarvoor is samenwerking en kennisdeling op Europees niveau nodig. De Packforward-website geeft daarom een ​​overzicht van belangrijke thema's die van invloed zijn op de duurzaamheid van verpakkingen: van het productieproces en het gebruik van product-verpakking combinaties tot aan de afvalfase. Daarnaast geeft Packforward een overzicht van Europese onderzoeksinstellingen en belangrijke netwerkorganisaties.

Het KIDV heeft samen met partners Fost Plus, Gront punkt Norway, Valipac en Ecoembes het initiatief genomen om Packforward te starten en zal dit verder versterken met andere organisaties.

De website van Packforward komt naar verwachting voor de zomer 2020 beschikbaar.

 

Heeft u een specifieke vraag over dit project?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates.