PackForward

Nederland is een koploper op het gebied van recycling en de beweging naar meer circulair verpakken. Echter speelt dit niet alleen op nationaal terrein, duurzaam verpakken gaat over de landsgrenzen heen. Om deze reden heeft het KIDV het initiatief genomen voor de oprichting van PackForward, de internationale beweging voor duurzaam verpakken.

PackForward

Om verschillende stakeholders in de verpakkingsketen vooruit te helpen met duurzaam verpakken, is samenwerking en kennisdeling op Europees niveau nodig. De Packforward-website geeft een ​​overzicht van belangrijke thema's die van invloed zijn op de duurzaamheid van verpakkingen: van het productieproces en het gebruik van product-verpakkingscombinaties tot en met de afvalfase. Daarnaast geeft Packforward een overzicht van Europese onderzoeksinstellingen, netwerkorganisaties en hun projecten.

Het KIDV heeft samen met partners Fost Plus, Gront Punkt Norway en Valipac het initiatief genomen voor PackForward. Andere organisaties kunnen zich hierbij aansluiten. 

Ga voor meer informatie en registratie naar de website van PackForward.

 

Heeft u een specifieke vraag over dit project?

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates.