Praktijkvoorbeeld

Opvulmateriaal van gerecycled papier en karton

Publicatiedatum: 18 januari 2017
Organisatie: Karopack

De vulling van de Karopack bufferzakken bestaat uit oud bedrijfspapier en karton afval. Deze zakken fungeren als buffermateriaal in verpakkingen die worden getransporteerd. Met het gebruik van oud papier en karton is er minder virgin buffermateriaal nodig.

De zakken kunnen meerdere keren gebruikt worden en mogen bij het oud papier worden weggegooid, zodat ze gerecycled worden. 

Bij afname van Karopack bufferzakken kunnen bedrijven hun papier- en kartonafval kosteloos afstaan. Dit wordt opgehaald als nieuwe zakken worden aangeleverd. Vendrig Packaging, de distributeur in Nederland van Karopack zakken, vult vervolgens de Karopack zakken met dit oud papier en karton. Hiermee maakt Vendrig Packaging de recycling van papier en karton ook voor kleinere bedrijven mogelijk.

De zakken zelf zijn gemaakt van virgin kraftpapier met een kunststof coating aan de binnenzijde. Vendrig Packaging doet onderzoek om gerecycled papier en karton voor de zak te gaan gebruiken. Ook onderzoekt Vendrig Packaging of de kunststof coating uitgefaseerd wordt ten bate van de recycling.