Menu Sluit
Nieuws

Online spreekuur juridische vragen

Publicatiedatum: 15 november 2021

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) start samen met Axon Advocaten een online spreekuur voor bedrijven. Bedrijven kunnen daar juridische vragen over verpakkingen stellen. Het eerste spreekuur wordt gehouden op 15 december 2021 tussen 11.00 en 12.00 uur.

Online spreekuur juridische vragen

Het KIDV krijgt regelmatig vragen van bedrijven over juridische kwesties, bijvoorbeeld over claims op verpakkingen of over de implementatie van de Single Use Plastics-richtlijn. Tijdens het online spreekuur kunt u bij ons terecht met juridische vragen, onder meer over:

  • Claims, bijvoorbeeld over de duurzaamheid van een verpakking.
  • De (reikwijdte) van de Single Use Plastics (SUP) Richtlijn.
  • Voedselveiligheidsvraagstukken, bijvoorbeeld bij het gebruik van herbruikbare verpakkingen.
  • Markttoegang van (nieuwe) verpakkingsmaterialen.
  • Contracten, bijvoorbeeld tussen producenten en afnemers.
  • Geschillen met autoriteiten, zoals de NVWA of de ACM.
  • Procedures bij de rechtbank met betrekking tot al het bovenstaande.

Het spreekuur wordt gehouden door Jasmin Buijs, sinds 2017 werkzaam bij Axon Advocaten en gespecialiseerd in het levensmiddelenrecht. Van daaruit heeft zij haar expertise uitgebreid naar verpakkingsmaterialen, met name voor levensmiddelen. Naast haar rechtenstudie heeft Jasmin voedselveiligheid gestudeerd aan Wageningen Universiteit & Research.

Axon Advocaten
Axon Advocaten is gespecialiseerd in life sciences, waaronder (verpakkingsmaterialen voor) levensmiddelen, cosmetica, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Naast specifieke juridische kennis heeft een aantal van de advocaten ook een wetenschappelijke achtergrond.  Op de blog foodhealthlegal.eu deelt Axon regelmatig kennis, toegepast op actuele zaken voor het veld.

Inschrijven
Het eerste spreekuur wordt gehouden op woensdag 15 december 2021 van 11.00 tot 12.00. Op dinsdag 18 januari 2022 vindt het tweede spreekuur plaats van 11.00 tot 12.00 uur. Inschrijvers voor het spreekuur krijgen een tijdsblok van een kwartier om hun case te bespreken. Deelname is gratis. Er zit een limiet aan het aantal aanmeldingen. Ze worden op volgorde van binnenkomst ingepland.

Klik hier als u zich wilt inschrijven.