Menu Sluit
Agenda

Online spreekuur juridische vragen

11 okt. 2022
  • Online

Het KIDV houdt samen met Axon Advocaten een online spreekuur voor bedrijven. Bedrijven kunnen daar 1-op-1 juridische vragen over verpakkingen stellen.

Tijdens het online spreekuur kunt u bij ons terecht met juridische vragen, onder meer over:

  • Claims, bijvoorbeeld over de duurzaamheid van een verpakking.
  • De (reikwijdte) van de Single Use Plastics (SUP) Richtlijn.
  • Voedselveiligheidsvraagstukken, bijvoorbeeld bij het gebruik van herbruikbare verpakkingen.
  • Markttoegang van (nieuwe) verpakkingsmaterialen.
  • Contracten, bijvoorbeeld tussen producenten en afnemers.
  • Geschillen met autoriteiten, zoals de NVWA of de ACM.
  • Procedures bij de rechtbank met betrekking tot al het bovenstaande.

Het spreekuur wordt gehouden door Jasmin Buijs, sinds 2017 werkzaam bij Axon Advocaten en gespecialiseerd in het levensmiddelenrecht. Van daaruit heeft zij haar expertise uitgebreid naar verpakkingsmaterialen, met name voor levensmiddelen. Naast haar rechtenstudie heeft Jasmin voedselveiligheid gestudeerd aan Wageningen Universiteit & Research.

Axon Advocaten

Axon Advocaten is gespecialiseerd in life sciences, waaronder (verpakkingsmaterialen voor) levensmiddelen, cosmetica, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Naast specifieke juridische kennis heeft een aantal van de advocaten ook een wetenschappelijke achtergrond. Op de blog foodhealthlegal.eu deelt Axon regelmatig kennis, toegepast op actuele zaken voor het veld.

Inschrijven

Het spreekuur wordt gehouden op dinsdag 11 oktober 2022 van 11.00 tot 12.00. U krijgt binnen dit tijdstip één kwartier toegewezen (1-op-1). Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij verwerken de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst. Laat uw contactgegevens achter via onderstaand formulier, dan ontvangt u spoedig een reactie van ons. 

Disclaimer

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) faciliteert het juridisch spreekuur. KIDV kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de informatie en adviezen gegeven door Axon Advocaten. 

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.