Menu Sluit
Nieuws

Nieuwe editie KIDV-KVK Business Challenge Innovatief Duurzaam Verpakken

Publicatiedatum: 21 februari 2023

Meer dan twintig bedrijven uit verschillende industrieën deden in de afgelopen drie jaar mee aan de Business Challenge Innovatief Duurzaam Verpakken van de Kamer van Koophandel en het KIDV. Ook dit jaar is er weer een nieuwe Challenge. Bedrijven met een vraagstuk op het gebied van duurzaam verpakken kunnen zich tot 10 april a.s. inschrijven.

Nieuwe editie KIDV-KVK Business Challenge Innovatief Duurzaam Verpakken

“Elke organisatie heeft innovatie-uitdagingen. Daarbij kan de denk- en doe-kracht van andere slimme ondernemers goed van pas komen. Via het KVK-platform kunnen zij gemakkelijk in contact komen met gespecialiseerde bedrijven, start-ups en scale-ups, zelfstandige ondernemers en mkb-ondernemingen. Zowel uit Nederland als internationaal”, zegt projectleider Charissa Koolen van het KIDV over de KVK Business Challenge.

Sinds de start in 2019 heeft KVK in verschillende sectoren ruim 250 challenges gepubliceerd en zo vele grote en kleine ondernemers met elkaar verbonden. Koolen: “Challenge-eigenaren presenteren hun uitdagingen op thema’s zoals duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Zzp’ers en mkb-ondernemers met expertise reageren daar dan op. De afgelopen jaren bleek dit een goed recept voor succesvolle samenwerkingen tussen grote en kleinere ondernemingen en er zijn diverse innovatieve vraagstukken opgelost.”

Onder meer Bol.com, Concorp, Grolsch, Haribo, Hello Fresh, Mars Food, Multitubes, UPS, Heineken en Plukon deden mee aan de vorige challenges over duurzaam verpakken. “Wij hebben meerdere initiatieven geïdentificeerd om onze plastic voetafdruk te verminderen. Deze willen we, waar mogelijk, volgend jaar al implementeren,” aldus Sustainability Manager Victor Smits van Hello Fresh.

Voor de 2023-editie Duurzaam Verpakken kunnen bedrijven tot 10 april 2023 a.s. een vraagstuk indienen, bijvoorbeeld over duurzaamheid en het design van verpakkingen, ontwikkeling van nieuwe verpakkingsmaterialen of de verwerking en recycling van verpakkingsafval. Op 17 mei 2023 worden de challenges gepubliceerd op het online platform van KVK Business Challenge en gaan deelnemers op zoek naar partijen met een mogelijke (deel)oplossing voor hun vraagstuk. Na de selectie van partners met de beste ideeën en/of oplossingen, is er op 14 juli een bijeenkomst om de ‘match’ af te ronden en kunnen zij met elkaar in de praktijk aan de slag.

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Charissa Koolen van het KIDV (c.koolen@kidv.nl, 06- 28771301) of Juri Heise (KVK Corporate innovatiemanager) via juri.heise@kvk.nl of tel. 06-55151571. Meer weten over eerdere edities? Bekijk dan een aantal van de voorgaande challenges.McDonalds: Plastic-free Sauce Packaging
Goedhart: Packaging solution for a new luxury bread range
Concorp: Winegum in a paper packaging
Haribo: Increase recyclability and improve circularity of their Chamallows marshmallows packaging
BMN: Optimisation of packaging of lengthy building materials
Trust: Sustainable protective buffers in packaging
HelloFresh: Reduce primary plastic packaging
Tony's Chocolonely: Sturdy flexible paper packaging for chocolate
NAC Breda: Sustainable solution to replace plastic cups
UPS: UPS Sustainability: Biodegradable Packaging and Customer Collaboration
Heineken: Recycle More, Recycle Better