Menu Sluit
Nieuws

KVK - KIDV Business Challenge innovatief verpakken

Publicatiedatum: 24 mei 2023

Van chocoladedecoraties tot gordijnrails en van potgrond tot uien of een zitzak... Wat zijn nou de beste methoden om die goed te verpakken?

KVK - KIDV Business Challenge innovatief verpakken

Over deze vraagstukken gaat de 2023-editie van de KVK Business Challenge innovatief verpakken, die deze week is gelanceerd. Vijf bedrijven roepen andere partijen op om mee te denken over innovatieve verpakkingsoplossingen voor de bovengenoemde producten. Net als in de voorgaande jaren heeft de Kamer van Koophandel samen met het KIDV de Business Challenge opgezet. Deze brengt bedrijven met een bijzondere verpakkingsvraag in contact met ondernemers uit binnen- en buitenland, die daar wellicht een duurzaam antwoord op weten.

Op het gebied van duurzaam verpakken zijn vijf nieuwe challenges gepubliceerd:

  • Dobla is op zoek naar een volledig recyclebare papieren verpakking voor chocoladedecoraties en chocoladecups.
  • Fatboy is op zoek naar manieren om de verpakking van grote interieurstukken te verbeteren.
  • INTR is op zoek naar een duurzame verpakking om gordijnrails te transporteren zonder dat ze beschadigd raken.
  • Lidl is op zoek naar een recyclebare en plasticvrije verpakking voor uien.
  • Pokon Naturado is op zoek naar een manier om op korte termijn potgrond en bodem-verbeterende producten te verpakken zonder gebruik van plastic, op langere termijn zelfs zonder verpakking.

Partijen die over deze uitdagingen mee willen denken, kunnen zich tot 26 juni a.s. aanmelden. Op 7 juli maken geselecteerde deelnemers nader kennis met elkaar. Als hieruit een match volgt, werken de partijen samen verder aan de oplossing. Projectleider Charissa Koolen van het KIDV: “Het is een beproefd concept. Binnen de online community zijn, op verschillende onderwerpen, inmiddels ruim tweehonderd challenges opgelost. En er zijn al meer dan vierhonderd succesvolle samenwerkingen ontstaan.”

Aanmelden

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Charissa Koolen van het KIDV (c.koolen@kidv.nl, 06- 28771301) of Juri Heise, KVK Corporate innovatiemanager  (juri.heise@kvk.nl, 06-55151571). Of kijk voor meer informatie op de website van de Kamer van Koophandel.