Menu Sluit
Nieuws

KIDV publiceert Recyclecheck voor metalen verpakkingen

Publicatiedatum: 5 juli 2022

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceert vandaag een nieuwe Recyclecheck, te weten die voor metalen verpakkingen. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig bepalen of verpakkingen, die hoofdzakelijk uit staal of aluminium bestaan, goed recyclebaar zijn. De Recyclecheck geeft ook veel achtergrondinformatie over het recyclingproces van metalen verpakkingen.

KIDV publiceert Recyclecheck voor metalen verpakkingen

De Recyclecheck Metalen Verpakkingen bestaat uit twee beslisbomen, één voor staal en één voor aluminium. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag een toelichting. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunnen bedrijven de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste en flexibele kunststof verpakkingen, verpakkingen van papier en karton en van glas. Een overzicht vindt u hier.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck Metalen Verpakkingen te downloaden. U wordt per e-mail op de hoogte gehouden van updates. Deze Recyclecheck is ook in het Engels beschikbaar, klik hier

 

Download de Recyclecheck Metalen Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.

Meer nieuws en evenementen