Nieuws

KIDV publiceert Recyclecheck Glazen Verpakkingen

Publicatiedatum: 26 augustus 2021

Het KIDV lanceert een nieuwe Recyclecheck, dit keer voor glazen verpakkingen. De Recyclecheck bestaat uit een beslisboom met vragen en achtergrondinformatie. Hiermee kunnen bedrijven zelf beoordelen of de flessen en potten die ze als verpakking gebruiken, goed recyclebaar zijn.

KIDV publiceert Recyclecheck Glazen Verpakkingen

De Recyclecheck Glazen Verpakkingen is opgesteld in samenwerking met brancheorganisaties, producenten en importeurs van verpakte producten en met sorteerders en recyclers van glazen verpakkingen. De beslisboom bevat vragen en informatie over tal van aspecten aan glazen verpakkingen, zoals de kleur en lichtdoorlatendheid van glas, de aanwezigheid van sleeves en coatings en de impact van chemicaliën en zware metalen die in glazen verpakkingen worden gebruikt om bepaalde eigenschappen of kenmerken van glas te versterken.

In een toelichting op de vragen staat een beschrijving van de huidige situatie in de recycling, achtergrondinformatie en mogelijke toekomstperspectieven. Bij het opstellen van deze Recyclecheck is zo veel mogelijk aansluiting gezocht bij recyclechecks en richtlijnen van andere landen en internationale organisaties, zoals The European Container Glass Federation. Als nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, zal het KIDV de Recyclecheck updaten.

Download hier de Recyclecheck Glazen Verpakkingen. Op dit moment is alleen een Nederlandstalige versie beschikbaar. De Engelstalige versie verschijnt binnenkort.

Eerder bracht het KIDV ook al Recyclechecks uit voor flexibele en vormvaste kunststof verpakkingen én voor verpakkingen van papier en karton. Klik hier om naar de Recyclechecks te gaan.

Meer nieuws en evenementen