Menu Sluit
Nieuws

KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

Publicatiedatum: 20 oktober 2020

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceert vandaag een nieuwe Recyclecheck, te weten die voor papier- en kartonverpakkingen.

KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

De Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers - maar bijvoorbeeld ook marketeers en inkopers - moeten maken als zij een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen.

De Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen bestaat uit een beslisboom en een lijst met aandachtspunten. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag én aandachtspunten achtergrondinformatie. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunt u de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen en flexibele kunststof verpakkingen ontwikkeld. Verder werkt het KIDV momenteel aan recyclechecks voor glas en metaal.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates en de beschikbaarheid van nieuwe recyclechecks voor andere verpakkingsmaterialen. Deze recyclecheck wordt binnenkort ook in het Engels beschikbaar gesteld. 

Download de Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.

Gerelateerd nieuws en evenementen