Menu Sluit
Agenda

Financiering voor start-ups door private investeerders

7 jul. 2020
  • Online

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Business Angels Connect organiseren een online bijeenkomst voor het KIDV Platform of Sustainable Packaging Innovators: Financiering door private investeerders.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht in het financieringslandschap, worden relevante subsidies en voucherregelingen uiteen gezet en nemen een start-up en een ingestapte investeerder je mee in hun gezamenlijk reis. Is het voor jou tijd om met een private investeerder in zee te gaan en je start-up/ scale-up weer een stap verder te brengen? Meld je dan aan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. 

Programma

  • 15.30 uur - Welkom 

  • 15.35 uur - Introductie Business Angels Connect

  • 15.40 uur - Het financieringslandschap 

  • 16.00 uur - Subsidies en voucherregelingen

  • 16.15 uur - Financieringscase start-up en investeerder

  • 16.45 uur - Vragen en afsluiting

Voor wie

De online bijeenkomst Financiering door private investeerders is bedoeld voor leden van het KIDV Platform of Sustainable Packaging Innovators.Nog niet aangesloten, maar wel interesse in deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Charissa Koolen, projectleider KIDV, via c.koolen@kidv.nl. Deelname is kosteloos. 

Over Business Angels Connect

Voor het opzetten en laten groeien van een onderneming is kapitaal nodig. Het aanbod van kapitaal bestaat in essentie uit twee vormen: risicodragend kapitaal en kapitaal waarvoor zekerheden zijn gesteld (bancaire lening). Naarmate het continuïteitsrisico van een onderneming groter is, neemt de financieringsbereidheid van verschaffers van vreemd vermogen af. Business angels kunnen risicokapitaal verstrekken aan deze bedrijven. Naast risicodragend kapitaal stellen zij hun kennis en netwerk ter beschikking, waardoor de onderneming nog een extra groei-impuls krijgt.

BAC begeleidt bedrijven naar financiering door private investeerders. De begeleiding richt zich erop de ondernemer(s) goed voorbereid in een kansrijke positie te brengen om het gesprek aan te gaan met investeerders. Daarvoor gaan we samen aan de slag met het verder ontwikkelen naar een zo optimaal mogelijke investeringspropositie. Na het investor ready maken arrangeren we de ontmoeting(en) met potentieel geïnteresseerde investeerders.

Feedbackgesprek financierbaarheid voor leden

Door de samenwerking van KIDV en Business Angels Connect (BAC) kunnen leden van het KIDV Platform of Sustainable Packaging Innovators gebruik maken van een gratis en vrijblijvend feedbackgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je feedback op de financierbaarheid van je propositie via private investeerders. Bovendien krijgt je inzicht in de voor- en nadelen van financiering via private investeerders en de relatie met andere financieringsmogelijkheden. Meer weten en/of een feedbackgesprek aanvragen? Neem dan contact op met René Reijtenbagh van BAC.

 

Aanmeldformulier

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.

Gerelateerd nieuws en evenementen