Menu Sluit
Agenda

Empack 2021

8 sep. 2021
-
9 sep. 2021
  • 's-Hertogenbosch

Empack is een vakbeurs op het gebied van verpakkingstechnologie en vormt een businessplatform voor producten, diensten en oplossingen uit de verpakkingswereld. Op 8 & 9 september 2021 zijn de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch het decor voor de 19e editie van Empack. Beter, efficiënter en duurzamer produceren staat twee dagen lang centraal.

Op beide dagen van de beurs verzorgt het KIDV een ochtendsessie:

  • 8 september 9.30 - 10.15 uur - ronde tafelgesprek 'Impact meten en duurzaam verpakken'

    Op woensdagochtend lanceert het KIDV tijdens Empack haar nieuwste tool: de Sustainable Packaging Compass. Hiermee kunnen bedrijven hun verpakkingen doorrekenen op recyclebaarheid, circulariteit én milieu-impact. Hoe verhoudt deze tool zich tot andere tools om de impact van verpakkingen te meten? In welke situatie kun je welke tool het beste gebruiken? Bovendien: hoe zet je de vaak complexe data uit een levenscyclusanalyse (LCA) zo optimaal mogelijk in? Hierover gaan o.a. Siem Haffmans (Partners for Innovation), Cor Waringa (Heineken) en Niels van Marle (KIDV) met elkaar over in gesprek. 

  • 9 september 9.30 - 10.15 uur - presentaties alternatieven voor Single Use Plastics 
    Op donderdagochtend heeft het KIDV de winnaars van de Packathon 2021 - een jaarlijkse ontwerpwedstrijd voor studenten van diverse hogescholen en universiteiten - bij elkaar gebracht, die zullen pitchen over hun oplossingen voor het Single Use Plastics probleem. Raak bekend met de innovatieve concepten die zij hebben uitgedacht. 

Aanmelden voor de Empack beurs? Gebruik de volgende link om gebruik te maken van de speciale actiecode die Empack voor het KIDV beschikbaar heeft gesteld: https://registration.gesevent.com/survey/1cr6l6xbyq5ja?actioncode=9511.

Klik hier voor meer informatie over Empack.

Meer nieuws en evenementen