Menu Sluit

CBL (supermarkten en foodservice)

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven in Nederland. Bij het CBL zijn 25 bedrijven aangesloten. Nederland telt zo’n 4.300 supermarkten.

CBL (supermarkten en foodservice)

Voor de periode 2015-2018 stelde het CBL samen met de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) en NVG (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren) een brancheplan voor duurzaam verpakken op. Voor de nieuwe periode 2019-2022 besloot CBL een eigen brancheplan op te stellen. Hierin staat de ambitie dat in 2025 20 procent minder verpakkingsmateriaal in de supermarkten ligt en dat 95 procent van het verpakkingsmateriaal recyclebaar is.

Het brancheplan is gericht op de eigenmerk producten van de retailers. De doelen zijn afgestemd met diverse andere branches, waaronder FNLI en GroentenFruit Huis.

Archief

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel stelde in 2015 voor het eerst een brancheverduurzamingsplan op, samen met de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie en de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren. Hieronder kunt u dat brancheplan en de bijbehorende documenten downloaden.