Menu Sluit
Nieuws

Afvalfonds Verpakkingen start met nieuw inzamelsysteem voor bedrijven en scholen

Publicatiedatum: 8 april 2022

Stichting Afvalfonds Verpakkingen zet voor bedrijven (en scholen) een nieuw inzamelsysteem op om plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen verpakkingen gescheiden aan te bieden. De kosten voor transport en alle stappen daarna, zoals de sortering en recycling, neemt het Afvalfonds voor zijn rekening. Bedrijven kunnen zich tot 18 mei a.s. online aanmelden om dit afval - met ingang van 1 januari 2023 - gescheiden op te kunnen laten halen.

Afvalfonds Verpakkingen start met nieuw inzamelsysteem voor bedrijven en scholen

“Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat zij ook op het werk hun afval kunnen scheiden. Toch is dat lang niet altijd mogelijk. Met het nieuwe systeem maken wij het gemakkelijk voor bedrijven om plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen verpakkingen gescheiden aan te bieden ter recycling”, aldus algemeen directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds. “Hiermee zorgen we ervoor dat er nog meer gerecycled wordt, zodat dit weer kan worden gebruikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen of producten.”

Op dit moment wordt al 368 kiloton plastic verpakkingen gerecycled in Nederland. Naar verwachting komen er nog 50 tot 100 kiloton plastic verpakkingen en drankenkartons in bedrijven en scholen bij het restafval terecht. Hoe meer bedrijven en scholen gebruik gaan maken van het nieuwe recyclingsysteem, hoe meer er kan worden gerecycled.

Bedrijven die met het nieuwe inzamelsysteem willen gaan werken, kunnen zich tot 18 mei aanmelden. In principe kan elke organisatie zich hiervoor inschrijven, al zijn er wel enkele voorwaarden. Zo worden alleen gescheiden afvalstromen die van goede kwaliteit zijn opgehaald. Er mag dus niets in zitten dat bij het restafval of bij andere afvalstromen thuishoort, omdat het materiaal anders niet kan worden gerecycled. De minimale aangeboden hoeveelheid per week is 240 liter. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, ook bekend als ‘kliko’.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.afvalgoedgeregeld.nl.

 

Meer nieuws en evenementen