Menu Sluit

Trends in duurzaam verpakken

Tijdens deze KIDV-Verdiepingsbijeenkomst (18 mei 2017) stonden vier trends in duurzaam verpakken centraal: gerecycled content en voedselveiligheid, intelligente verpakkingen, biobased verpakken en circular design. Verschillende sprekers deze trends vanuit een circulair perspectief: hoe verhouden zij zich tot een circulaire economie?

Trends in duurzaam verpakken

Projectmanager Kurt de Mey van Pack4Food beet het spits af met zijn presentatie van de eerste trend, gerecycled content en voedselveiligheid. CEO Eric Liebers van Hordijk Verpakkingen vertelde vervolgens wat deze trend in de praktijk betekent. 

Dick de Koning, verpakkingskundige en oprichter van Packz, praatte de zaal bij over de ontwikkelingen rondom intelligente verpakkingen.

Karen van de Stadt, verpakkingskundige bij het KIDV, gaf vervolgens een introductie in de toename van biobased in verpakken. Douwe-Frits Broens van het Centre of Expertise Biobased Economy vulde haar verhaal aan met voorbeelden uit de praktijk.

De laatste trend, circular design, werd ingeleid door Renee Wever, hoogleraar Industrial Design Engineering in Zweden. Egbert Vennik, mede-oprichter van de Van Scherpenzeel Groep, voorzag deze trend van een praktisch kader.

Download het verslag, waarin ook de links naar de verschillende presentaties staan.

Hoogleraar Roland ten Klooster (Universiteit Twente) over circulair verpakken