Menu Sluit
Praktijkvoorbeeld

Shampoo in navulbaar en recyclebaar rPET (2020)

Publicatiedatum: 7 december 2020
Organisatie: L'Oreal

L’Oréal Professional gebruikt voor de nieuwe haarproductenlijn Source Essentielle herbruikbare vierkante shampooflessen van gerecycled kunststof, om zo weinig mogelijk plastic te hoeven gebruiken. De verpakking van Source Essentielle is gemaakt van gerecycled PET. De flessen zijn ook herbruikbaar: consumenten kunnen ze bij hun bezoek aan de kapper tot drie keer laten vullen. Elke keer vullen betekent veertig procent minder plasticverbruik, dan wanneer zij een nieuwe fles kopen.

Door de vierkante vorm van de shampoofles past een maximale hoeveelheid product in een minimale hoeveelheid plastic. De vierkante flessen zijn ook gemakkelijk te stapelen. Daardoor passen meer producten in een doos, met als gevolg: minder zendingen en transport, minder verpakking, minder afval.   

De 1,5 liter shampooflessen voor het navulstation zijn goed voor vijf refills. Die tanks zijn eveneens gemaakt van recyclebaar plastic. Na gebruik worden zij weggegooid. Het navulstation waar de refill-fles in staat, blijft in gebruik zolang de lijn in de salon gevoerd wordt.  

L’Oréal lanceerde in 2020 L’Oréal for the Future, met daarin de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030. Zo is het streven dat alle plastic verpakkingen die het bedrijf op de markt brengt, dan zijn gemaakt van gerecycled materiaal of van materiaal uit biologische bronnen.