Menu Sluit
Agenda

Presentatie verpakkingsbarometer - NCV

24 jun. 2021
  • online

Op 24 juni 2021 organiseert de NCV voor haar leden in samenwerking met het KIDV een webinar waarin de resultaten van de verpakkingsbarometer van het KIDV zullen worden gepresenteerd. De online bijeenkomst zal plaatsvinden van 16:00 tot 17:00 uur. 

Verpakkingsdeskundige Anne van Seters zal u de uitkomsten van het onderzoek 'de verpakkingsbarometer' presenteren. In dit marktonderzoek zijn cosmeticaverpakkingen onderzocht op de samenstelling en het restproduct. Voor elke productgroep, bijvoorbeeld tandpasta, haargel en shampoo, zijn zo'n 10 verpakkingen geanalyseerd. Voor elke verpakking is de impactratio, het gewicht/100 gram of ml product, bepaald en gekeken hoe goed de verpakking recyclebaar is. Op basis van het onderzoek zijn aanbevelingen gedaan voor het verbeteren van de recyclebaarheid van verpakkingen en het verminderen van restproduct.

Als u lid bent van de Nederlamndse Cosmetica Vereniging (NCV), kunt u zich hier aanmelden. 

Bent u geen lid, maar wel benieuwd naar de uitkomsten, houd dan de KIDV-website in de gaten. Hier zal het rapport binnenkort beschikbaar worden gesteld. 

Gerelateerd nieuws en evenementen