Menu Sluit

Laminaten onder de loep

Wat zijn de belemmerende factoren om laminaten te recyclen en bestaan vervangende materialen? Tijdens de KIDV-Verdiepingsbijeenkomst ‘Laminaten onder de loep’ (26 maart 2019) passeerden alle wetenswaardigheden over deze flexibele kunststof verpakkingen de revue. Het KIDV informeerde de deelnemers over de stand van zaken, op basis van eigen onderzoek en op basis van de zogeheten concept design guidelines van CEFLEX (Circular Economy for Flexible Packaging) om de recyclebaarheid van laminaten te verbeteren.

Laminaten onder de loep

“Voor vele verpakkende bedrijven zijn laminaten vooralsnog een onvervangbaar verpakkingsmateriaal. Bij de huidige doelstelling van bedrijven om in 2030 alle kunststof verpakkingen recyclebaar te maken en minder fossiele grondstoffen te gebruiken, vormen ze een grote uitdaging”, zei KIDV-directeur Chris Bruijnes bij de opening van de Verdiepingsbijeenkomst.

Kunnen we flexibele verpakkingen circulair maken? En wat is nodig om oplossingen te bereiken? Lees het terug in het verslag, waarin ook links staan naar de presentaties van sprekers Graham Houlder (CEFLEX), Ulphard Thoden van Velzen (WUR) en Niels van Marle (KIDV).