Praktijkvoorbeeld

FLEX/design ontwikkelt fles van gerecycled HDPE-kunststof voor Seepje

Publicatiedatum: 26 januari 2017
Organisatie: FLEX/design

FLEX/design, een ontwerpbureau gevestigd in Delft, ontwikkelde voor het fair trade merk Seepje een iconische fles voor hun producten. Seepje produceert verantwoorde reinigingsmiddelen.

FLEX/design heeft zich voor de vorm van de verpakking laten inspireren door een zeepblok. Voor de flessen is gerecycled HDPE-kunststof gebruikt, afkomstig van Nederlands verpakkingsafval. Dit wordt geleverd door het kunststofverwerkingsbedrijf QCP B.V. Op de onderzijde van de flessen staat de tekst: ‘I’m made from recycled plastic’.

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen van de schillen van de Sapindus mukorossi vrucht, ook wel ‘grote zeepnoot’ genoemd. Deze vruchten groeien aan bomen in India en Nepal. Wanneer de schillen in aanraking komen met water, maken ze een natuurlijk vorm van zeep aan.

Met de fles won Seepje de eerste prijs tijdens de NL Packaging Awards 2017  in de categorie ‘Design Non Food’. Ook heeft het bedrijf de Silver Pentaward 2017 gewonnen in de categorie ‘Other markets - Household maintenance’.

Ga voor meer informatie over het product naar de website van Seepje en van FLEX/design.