Agenda

Empack

9 apr. 2024
-
11 apr. 2024
  • Gorinchem

The Future of Packaging - met verschillende kennissessies van het KIDV en Verpact.

Van 9-11 april a.s. wordt Empack gehouden: alles op het gebied van verpakken onder één dak. Locatie is de Evenementenhal Gorinchem. Net als bij voorgaande edities levert het KIDV ook een inhoudelijke kennisbijdrage. Zo staan we op de eerste dag, 9 april, van 11.00-12.30 uur in het Kennistheater. Hier geven we drie sessies van een half uur:

  • Eerste sessie (11.00-11.30 uur): Wat komt er op bedrijven af aan wet- en regelgeving?

Wat is de stand van zaken rondom de nieuwe Europese verpakkingsverordening (de Packaging & Packaging Waste Regulation, PPWR), de maatregelen uit de Single Use Plastics-richtlijn, drankenkartons en de Kaderrichtlijn Afvalstoffen?

  • Tweede sessie (11.30-12.00 uur): Wat kunnen bedrijven nu al doen?

Je hoeft niet op de publicatie van de PPWR en andere wetten of beleidsmaatregelen te wachten. Het is zelfs beter om daar nu al mee aan de slag te gaan: maak gebruik van Tariefdifferentiatie 2.0 en bouw zorgvuldig je verpakkingsdossiers op.

  • Derde sessie (12.00-12.30 uur): Hoe kunnen het KIDV en Verpact helpen?

In deze sessie wordt een toelichting gegeven op instrumenten van het KIDV, zoals de Recyclechecks, The Sustainable Packaging Compass en andere hulpmiddelen om stappen te maken met de (verdere) verduurzaming van verpakkingen.

Bezoekers van Empack kunnen vrij binnenlopen in het Kennistheater; aanmelden is niet nodig. Bij de stands van het KIDV en Verpact kunt u elke beursdag terecht voor meer informatie over onze diensten en instrumenten.

Op woensdag 10 april is KIDV-directeur Chris Bruijnes jurylid bij Pitch Your Circular Product. Verpakkingskundige Karen van de Stadt van het KIDV is op donderdag 11 april panellid tijdens de kickstart sessie ‘Hoe verpakken we in 2030?’

Verder participeert het KIDV in de speciale stand over herbruikbare verpakkingen en verpakkingssystemen.

Meer over Empack