Menu Sluit

Duurzaam door(ver)pakken: van plan naar praktijk

Om op brancheniveau verdere stappen te zetten bij de verduurzaming van verpakkingen, hebben 22 brancheorganisaties in samenwerking met het KIDV een Brancheplan Duurzaam Verpakken opgesteld. Tijdens deze Verdiepingsbijeenkomst (19 september 2019) verkregen de aanwezige bedrijven inzichten hoe invulling aan de brancheplannen wordt gegeven.

Duurzaam door(ver)pakken: van plan naar praktijk

Waar begint u als bedrijf als u verder wilt met duurzaam verpakken? En welke voorbeelden zijn er op de markt beschikbaar ter inspiratie? Onder meer deze vragen werden beantwoord tijdens de bijeenkomst. Hieronder kunt u het verslag downloaden. In het verslag staan ook de links naar de presentaties van de sprekers, te weten Maayke Damen (Excess Materials Exchange), Attila Turos (LOOP, TerraCycle), Martijn Bijmolt (Puur Bezorgd), Willemijn Wortelboer (Raw Paints) en Karen van de Stadt (KIDV). 

Tijdens de Verdiepingsbijeenkomst werd het boekje 'Duurzaam door(ver)pakken' uitgebracht, waarin een samenvatting van de doelstellingen uit de brancheplannen is opgenomen. Hier kunt u de online versie downloaden. 

Sfeerimpressie