Menu Sluit
Nieuws

Drie nieuwe landen in internationaal overzicht van weggooi-logo’s

Publicatiedatum: 4 oktober 2022

Het KIDV bracht in juni een overzicht uit van het gebruik van weggooi-logo’s op verpakkingen in verschillende Europese landen. Aan het lijstje zijn inmiddels drie landen toegevoegd, te weten Spanje, Portugal en Polen. Het overzicht maakt voor bedrijven duidelijk welke logo’s in die landen worden gebruikt, of dat vrijwillig dan wel verplicht is én waar bedrijven informatie kunnen vinden over de daar geldende bepalingen.

Drie nieuwe landen in internationaal overzicht van weggooi-logo’s

Totaal staan er nu elf landen in: Italië, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Polen en Nederland zelf. Het KIDV beheert de Nederlandse set Weggooiwijzer-logo’s, die alleen mogen worden gebruikt op verpakkingen die op de Nederlandse markt worden gebracht. Ze kunnen niet internationaal worden gebruikt, omdat de inzamelmethoden van verpakkingsafval per land verschillen. De internationale vergelijking is opgesteld om de afzonderlijke situatie te verduidelijken.

Het overzicht is opgesteld binnen de context van PackForward. Dit is het Europese platform voor duurzaam verpakken, waarvan het KIDV - samen met het Belgische FostPlus en ValiPac en Gront Punkt uit Noorwegen – initiator is. Als van meer landen informatie bekend is, wordt het overzicht weer aangevuld.

Klik hier voor het internationale overzicht weggooi-logo’s.

Wilt u meer weten over de Nederlandse Weggooiwijzer? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws en evenementen