Menu Sluit

Circulaire economie: Europa en Nederland

In december 2015 presenteerde de Europese Commissie het zogeheten pakket voor de circulaire economie, ‘Closing the loop’. Tijdens de KIDV-Verdiepingsbijeenkomst ‘Circulaire economie: Europa en Nederland’ (24 maart 2016) stonden de volgende vragen centraal: wat is de betekenis van het pakket vanuit Europees en Nederlands perspectief en hoe kunnen we theorie en praktijk met elkaar verbinden?

Circulaire economie: Europa en Nederland

Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy (D66) presenteerde zijn visie op het pakket van de Europese Commissie. Marieke van der Werf, voormalig Tweede Kamerlid CDA en nu partner bij Dröge & van Drimmelen, belichtte het Nederlandse perspectief op het plan.

De koppeling met de praktijk én de kansen die het pakket biedt voor het bedrijfsleven, waren de onderwerpen van een panel- en zaaldiscussie. Deelnemers aan het panel waren John Vernooij (directeur Omrin), Gian de Belder (projectleader PETCycle EU projects), Robert-Jan ter Morsche (regulatory affairs manager Benelux & France bij Ball Packaging) en Jan Paul van Soest (onafhankelijk deskundige en partner van De Gemeynt).

Download het verslag en bekijk de sfeerimpressie.

Sfeerimpressie