Menu Sluit
Praktijkvoorbeeld

Beter recyclebaar en meer hergebruik van dozen dankzij The Box Latch®

Publicatiedatum: 9 april 2018
Organisatie: The Box Latch®

De fabrikant van The Box Latch® is een Amerikaans bedrijf dat de levensduur van kartonnen dozen in B2B logistiek verlengd.

Door dozen te sluiten met tape, lijm, nietjes of het dichtvouwen van de kleppen ontstaat schade die de mogelijkheid op hergebruik minder geschikt maakt. Met de Box Latch®-producten kunnen de dozen tientallen keren geopend en gesloten worden voordat ze worden aangeboden ter recycling. Recycling van dozen vereist water, transport en energie wat met de Box Latches wordt voorkomen. De zwarte sluitingen, ook wel Box Latches genoemd, zijn gemaakt van recycled ABS, de gekleurde Box Latches zijn gemaakt van virgin materiaal.De afwezigheid van tape komt na het (her)gebruik van de dozen ook de recyclebaarheid van de dozen ten goede, omdat er minder contaminatie van andere materialen in de papieren recycling stroom terecht komt.

Box Latch Products was finalist van de Wisconsin Innovation Awards wedstrijd in 2017.

test

Verpakkingen en het product Beleid en strategie Consumenten gedrag Verpakken in de circulaire economie Materiaalkeuze en verpakkingsproces Duurzame product verpakkings combinatie
Het KIDV-model: Vijf perspectieven op duurzaam verpakken. Klik op een gedeelte in het model voor meer informatie.

dit is een test

dit is een test