Menu Sluit
Agenda

Workshop KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

21 apr. 2021
  • Online

Online workshop voor professionals over de KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen. Tijdens deze workshop duikt u in één dagdeel in de inzameling, sortering en recycling van vormvaste kunststof verpakkingen.

Workshop KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

U krijgt zicht op de do’s and don’ts van ‘ontwerpen voor recycling’, aan de hand van de Recyclecheck en een thuiswerkopdracht. Meld u snel aan, want er is plek voor maximaal honderd deelnemers.

Programma

9.00 – 10.30 uur Welkom, introductie en toelichting inzameling, sortering en recycling vormvaste kunststof verpakkingen.
10.30 – 12.00 uur  Opbouw, principes en werkwijze Recyclecheck aan de hand van de thuiswerkopdracht.
12.00 – 13.00 uur Live Q&A (optioneel)


KIDV Recyclecheck

De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel voor bedrijven bij één van de vele keuzes die zij moeten maken als ze een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen, die invloed hebben op de sortering en recycling.

Ter voorbereiding op de workshop ontvangt u (uiterlijk twee weken voorafgaand aan de workshop) een opdracht om met twee voorbeeldverpakkingen de Recyclecheck te doorlopen. Tijdens de workshop worden de verschillende stappen nader toegelicht. Zo krijgt u zicht op de werkwijze en worden eventuele knelpunten van de verpakking in de sortering en recycling verduidelijkt.

Voor wie?

De online workshop is bedoeld voor medewerkers van producenten/importeurs van verpakte producten, die in hun dagelijks werk bezig zijn met het ontwerpen en ontwikkelen van verpakkingen of product-verpakkingscombinaties. Zoals: verpakkingskundigen, -ontwerpers en -consultants, maar bijvoorbeeld ook MVO-medewerkers en inkoop- en marketingprofessionals. 

Training of workshop?

De workshop Recyclecheck is een verdiepende aanvulling op de trainingen over duurzaam verpakken van het KIDV. In de trainingen worden meerdere onderwerpen, methoden en tools behandeld en wordt ingegaan op verschillende verpakkingen en materialen, aan de hand van casussen uit de eigen praktijk van de deelnemers. Deze workshop Recyclecheck gaat uitsluitend over vormvaste kunststof verpakkingen en gaat de diepte in. Om aan de workshop deel te nemen, is het overigens niet noodzakelijk om eerst de training gevolgd te hebben.

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 50,00 excl. btw per deelnemer. Hiervan worden de onkosten vergoed voor het online platform, de hand-out en de thuiswerkopdracht. U ontvangt een factuur van het KIDV om de kosten te voldoen.

Aanmelden

In verband met het toesturen en maken van de thuiswerkopdracht kunt u zich aanmelden tot uiterlijk 18 april a.s. Gebruik hiervoor s.v.p. onderstaand aanmeldformulier.

Meer evenementen en nieuws