Menu Sluit

Vacature: Senior verpakkingskundige

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) is op zoek naar een senior verpakkingskundige voor 40 uur per week.

Over het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Bij het Nederlandse bedrijfsleven staat de noodzaak van verdere verduurzaming hoog op de agenda. Daarbij groeit de aandacht van producenten en importeurs voor het verduurzamen van verpakkingen. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kom je als bedrijf van goed verpakken naar duurzaam verpakken? Wat komt er kijken bij de productie van grondstoffen en het produceren van verpakte producten? Van inzamelen en scheiden tot hergebruik of recycling van verpakkingsafval? En welke partijen moeten daarbij samenwerken?

 Het KIDV is in 2013 opgericht om structurele verduurzaming van de gehele verpakkingsketen te bevorderen. Door het ontwikkelen van tools en het delen van kennis helpen we spelers in de verpakkingsketen met het zetten van verdere stappen om hun verpakkingen te verduurzamen. We doen onderzoek, bieden praktische kennis over mogelijkheden, kansen en innovaties én stimuleren samenwerking binnen de verpakkingsketen.

Wat houdt de functie in?

Als Senior Verpakkingskundige bij het KIDV ken je de kneepjes van het vak en ben je van vele markten thuis. Je werkt binnen programma’s, leidt projecten en voert inhoudelijk overleg met collega verpakkingskundigen. Je hebt veel contact met bedrijven in de hele keten. Formeel val je onder directe aansturing van de directeur.

Als verpakkingskundige bij het KIDV volg je de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam verpakken. Je hebt contact met producenten en importeurs van verpakkingsmaterialen en verpakte producten, met afvalinzamelaars, afvalsorteerders en afvalrecyclers. Je rol als verpakkingskundige is om voortdurend het integrale beeld van de keten, van grondstof tot recycling, in kaart te brengen en ook sta je open voor nieuwe oplossingen in hergebruik en nieuwe ‘biosphere compatible’ materialen. Met deze kennis kan je bedrijven ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzame verpakkingen en met design for recycling. Je bouwt voort op bestaande kennis en informatie en je genereert nieuwe kennis en maakt deze beschikbaar en praktisch toepasbaar.

Je rol is met name gericht op projectmanagement en uitvoering, het ontwikkelen van instrumenten en het adviseren van bedrijven individueel en in groepsverband. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het doorlichten van verpakkingsportfolio’s van bedrijven op het gebied van duurzaamheid en het toepassen van KIDV-tools om duurzaamheid te meten. Verder ondersteun je de projectleiders en de communicatieafdeling inhoudelijk met kennis over materialen, verpakkingen en verduurzaming.

Dit heb je in huis:

 • Brede en uitgebreide ervaring als verpakkingskundige, verpakkingsontwikkelaar, verpakkingstechnoloog of verpakkingsontwerper. Bij voorkeur ervaring met een grote diversiteit aan materialen. In staat om problematiek integraal te benaderen. Snel schakelen van helicopterview naar detail niveau.
 • Een opleiding op minimaal HBO-niveau en/of een ruime ervaring als verpakkingskundige in het bedrijfsleven (bij meerdere werkgevers of meerdere posities in de keten) gespecialiseerd in en bijzondere interesse in duurzaamheid. Niet dogmatisch.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent bedreven in Word, PowerPoint en Excel.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en het overzicht behouden.
 • Je toont initiatief en je voelt je op je gemak met het maken en onderhouden van contacten met bedrijven.
 • Je bent nieuwsgierig en gedreven, resultaatgericht en denkt altijd oplossingsgericht.
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent een teamspeler die ook verder kijkt dan zijn of haar eigen specialisme.
 • Je bent flexibel in je denkwerk en je staat daarbij open voor nieuwe inzichten.

Wat bieden we? 

Het KIDV biedt samenwerking in een gemotiveerd en hecht team, verantwoordelijkheid en vrijheid, korte lijnen waardoor je snel kunt schakelen en veel waardering krijgt voor wat je weet te realiseren. Je hebt toegang tot de meest actuele informatie over duurzaamheid en verpakken en een groot netwerk binnen de verpakkende industrie. We bieden je een marktconform salaris, afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring en een aantrekkelijk pakket van secondaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een functie van 40 uur met als standplaats Den Haag, waarbij deels thuiswerken de nieuwe norm is.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie en werkzaamheden kun je contact opnemen met Karen van de Stadt, verpakkingskundige (k.vandestadt@kidv.nl) en Chris Bruijnes, directeur (c.bruijnes@kidv.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar via: 070 76 205 80.

Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae vóór 1 september 2021 aan Chris Bruijnes, directeur van het KIDV, via e-mail naar info@kidv.nl.