Menu Sluit

Vacature: junior/ medior communicatieadviseur

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) is op zoek naar een communicatieadviseur op junior/medior niveau (32-40 uur per week).

Over het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Bij het Nederlandse bedrijfsleven staat de noodzaak van verdere verduurzaming hoog op de agenda. Daarbij groeit de aandacht van producenten en importeurs voor het verduurzamen van verpakkingen. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kom je als bedrijf van goed verpakken naar duurzaam verpakken? Wat komt daarbij kijken en welke (keten)partijen moeten daarbij samenwerken?

Het KIDV is in 2013 opgericht om structurele verduurzaming van de gehele verpakkingsketen te bevorderen. Ons team ontwikkelt tools en deelt kennis waarmee spelers in de verpakkingsketen verdere stappen kunnen zetten bij de verduurzaming van hun verpakkingen. We doen onderzoek, bieden praktische kennis over mogelijkheden, kansen en innovaties én stimuleren samenwerking.

Wat houdt de functie in?

Als communicatieadviseur bij het KIDV ken je de kneepjes van het vak en ben je van vele markten thuis. Binnen het team werk je nauw samen met de communicatieadviseur en redacteur. Je beheert onze communicatie- en evenementenkalender en zorgt ervoor dat de acties daaruit tijdig in gang worden gezet. Je ondersteunt de verpakkingskundigen en programmacoördinatoren bij de uitvoering van uiteenlopende communicatieactiviteiten rond hun projecten. Verder help je bij de organisatie van (online) bijeenkomsten en je werkt mee aan de productie van content voor verschillende media-uitingen, zoals de website, nieuwsbrieven en social media. Daarnaast lever je input voor het periodieke communicatieoverleg met onze collega’s van het Afvalfonds Verpakkingen, NederlandSchoon, Nedvang b.v. en Statiegeld Nederland.    

Dit heb je in huis:

  • Een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Een vlotte pen en uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je hebt ervaring met het creëren van content voor social media en bent vaardig in het analyseren en vertalen van de statistieken. Daarnaast heb je ervaring met Mailchimp, CMS-systemen, Powerpoint en Excel
  • Je hebt ervaring met het organiseren van (online) evenementen, inclusief publiciteit en de werving van deelnemers
  • Je hebt interesse in en affiniteit met duurzaam verpakken en de circulaire economie
  • Je bent sociaal vaardig, creatief en initiatiefrijk en je gaat proactief te werk
  • Je hebt oog voor detail, maar kan ook grote lijnen en deadlines goed in de gaten houden

Wat bieden we? 

Het KIDV biedt samenwerking in een gemotiveerd en hecht team, verantwoordelijkheid en vrijheid, korte lijnen waardoor je snel kunt schakelen en veel waardering krijgt voor wat je weet te realiseren. We bieden je een marktconform salaris, afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring en een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat om een functie van 32 tot 40 uur met als standplaats Den Haag, waarbij deels thuiswerken de nieuwe norm is.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie en werkzaamheden kun je contact opnemen met Maartje Knaap, communicatieadviseur via: 070 - 76 205 80 (e-mail: m.knaap@kidv.nl).

Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae vóór 15 december a.s. aan Chris Bruijnes, directeur van het KIDV, via e-mail naar info@kidv.nl. De eerste gesprekken vinden in de eerste helft van januari 2022 plaats.