Instrument

Recyclecheck Metalen Verpakkingen

Publicatiedatum: 5 juli 2022
Organisatie: KIDV

De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuw product of verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Deze Recyclecheck is van toepassing op metalen verpakkingen.

Recyclecheck Metalen Verpakkingen

De Recyclecheck Metalen Verpakkingen bestaat uit twee beslisbomen, één voor staal en één voor aluminium. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag een toelichting. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunnen bedrijven de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen, flexibele kunststof verpakkingen, verpakkingen van papier en karton en glazen verpakkingen ontwikkeld.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates. Deze Recyclecheck is ook in het Engels beschikbaar, klik hier

Download de Recyclecheck Metalen Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.

Heeft u een vraag over de Recyclecheck of over duurzaam verpakken?

Stel hier uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.