Instrument

KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

Publicatiedatum: 20 december 2023

De KIDV Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuwe product-verpakkingscombinatie op de markt brengen.

KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

In december 2023 is de laatste update van de KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen (versie 2024) gepubliceerd. Lees het nieuwsbericht met een beknopt overzicht van de belangrijkste aanpassingen in deze update.

Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling. Bij iedere vraag wordt extra informatie gegeven in het achtergronddocument. Aan het eind rolt het antwoord eruit: de verpakking is goed, redelijk, beperkt of niet recyclebaar.

Tariefdifferentiatie

Als verpakkingen in de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen als ‘goed recyclebaar’ uit de bus komen, kunnen bedrijven tariefdifferentiatie aanvragen bij Verpact. Ze betalen dan een lagere afvalbeheersbijdrage. In de Aangifte over 2023 geldt dat goed recyclebare PET-trays en andere gethermovormde verpakkingen niet in aanmerking komen voor een lagere afvalbeheersbijdrage. Dit is gewijzigd voor de tarieven van 2024; dan komen goed recyclebare verpakkingen in aanmerking voor tariefdifferentiatie.

Heeft u vragen over tariefdifferentiatie? Neem dan contact op met Verpact.

Andere KIDV Recyclechecks

Het KIDV heeft ook Recyclechecks voor flexibele kunststof verpakkingenpapier- en kartonverpakkingen, glazen verpakkingen en metalen verpakkingen ontwikkeld

Vraag toegang aan voor de KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.