Menu Sluit
Instrument

KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

Publicatiedatum: 11 december 2019

De Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuw product of verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Aan het eind rolt het antwoord eruit: de verpakking is goed recyclebaar, of niet.

KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling. De vragen moeten steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag ook achtergrondinformatie over de verschillende aspecten van sortering en recycling.

Aan het eind rolt het antwoord eruit: de verpakking is goed recyclebaar, of niet. De check is gericht op de gehele verpakking, bijvoorbeeld een fles met dop en label of sleeve, of een bakje met deksel en label.

De Recyclecheck wordt door het Afvalfonds Verpakkingen gebruikt als onderbouwing van de tariefdifferentiatie voor kunststof verpakkingen. Heeft u vragen over de tariefdifferentiatie? Dan kunt u terecht bij het Afvalfonds Verpakkingen

De ontwikkeling van de Recyclecheck is onderdeel van het project Meten van Circulariteit, dat wordt gefinancierd door Stichting Afvalfonds. Het KIDV heeft ook een recyclecheck voor flexibele kunststof verpakkingen ontwikkeld en werkt momenteel aan een recyclecheck voor papier en karton.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates. Daarnaast informeren wij u dan ook over de beschikbaarheid van nieuwe Recyclechecks voor andere verpakkingsmaterialen.

Download de Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.