Menu Sluit
Instrument

KIDV Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen

De Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuw product of verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Deze Recyclecheck is van toepassing op verpakkingen van papier en karton. 

KIDV Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen

Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag én aandachtspunten achtergrondinformatie. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunt u de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen, flexibele kunststof verpakkingen en glazen verpakkingen ontwikkeld. Verder werkt het KIDV momenteel aan een recyclecheck voor metaal.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates en de beschikbaarheid van nieuwe recyclechecks voor andere verpakkingsmaterialen.

Download de Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.